Özcan ALADAĞ


ÖĞRETMENEVİ MESELESİ VE MÜLKİ İDARENİN YAKLAŞIMI

Kozan Öğretmenevinin 6 yıl önce başlayan inşaatının tamamlanmasının nedenini sorarak çıktığımız habercilik yolculuğumuzda inşaatın neden tamamlanmadığına dair bilgiye ulaşıp en azından ihalenin yapılarak yeniden inşaatın yapımına başlanacağı bilgisini alınca sevindik.


Kozan Öğretmenevinin 6 yıl önce başlayan inşaatının tamamlanmasının nedenini sorarak çıktığımız habercilik yolculuğumuzda inşaatın neden tamamlanmadığına dair bilgiye ulaşıp en azından ihalenin yapılarak yeniden inşaatın yapımına başlanacağı bilgisini alınca sevindik.

Öğretmenevinin başından oldukça büyük işler geçmiş!

Konuyu gazete manşetine taşıyınca Kozanlı eski Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili hocanın da duyarlılık göstererek bizlere yardımcı olması beni bir Kozanlı olarak ziyadesiyle memnun etti.

Bilgili hoca, ‘Zamanında bu konuyla yakından ilgilendim. Son durumunu bilmiyorum. Lakin konuyla ilgilenen bakanlıktaki arkadaşlarla bu konuyu görüşüp süreci hızlandırmak adına gerekeni yaparım’ yaklaşımı beni mutlu eden konuydu.

Yine AK Parti’nin (iktidar partisi olarak) milletvekillerine ulaşıp öğretmenevinin başına nelerin geldiğini öğrenmeye çalışınca eksik olmasınlar milletvekillerimiz ve danışmanları bizlere yardımcı olarak ‘öğretmenevinin akıbeti hakkında’ teknik bilgileri aktarıp görevlerini yaptılar. AK Parti milletvekillerinin öğretmenevinin akıbetini öğrenmek konusunda kısa zamanda bilgi edinmeleri kolay olacağından bu yolu tercih ettik.

Netice itibariyle ortada duran bir atıl bina inşaatı vardı. Bu binanın biran önce tamamlanması ve hizmete girmesi gerekiyordu. İhalenin yeniden açılarak yarım kalan inşaatın tamamlanması adına mülki idarenin de işlemleri hızlandıracak olması Kozan adına bir kazanımdır. Bu anlamda katkısı olan mülki idaredeki yetkililere de ayrıca teşekkür ediyorum.

Kozan’da siyaset yapan siyasilerin burunlarının dibindeki öğretmenevinin yarım kalan binasıyla ilgili sorup sorgulama ve işlemleri hızlandırma adına kendilerini görevli hissetmemelerine de üzüldüğümü buradan belirtmek isterim.

Gelinen noktada inşallah konu biran önce çözüme kavuşturulur ve inşaat için biran önce ihale açılarak yapımına başlanılır.

Yoksa orada milli servet heder olacak…

Kozan’ın sorunlarının çözümü adına gazeteci olarak en azından bir nebze de olsa katkımız olduysa kendimizi mutlu hissedeceğiz. Yerel basının bu anlamda etkisini ve gücünü de sanırım siyasetçiler test etmiş olacaklar…

İktidar partisi olan AK Parti’nin Kozan ilçe başkanı ve teşkilatının Kozanla ilgili konularda sessiz ve duyarsız kalmalarını da anlamış değilim. Üzerlerine ölü toprağı serpilmiş gibi bu tür önemli konularda kayıtsız kalmalarını, seslerini yükseltmemelerini de inanın anlayamıyorum.

En nihayetinde sorun çözülme aşamasına girdi…

Buna sevinelim ve konunun da takipçisi olacağımızı belirtelim.