TUĞBA KAN


ONLAR DAHA ÇOCUK !

Nasıl bir ironidir bu hayat?


Nasıl bir ironidir bu hayat?

Son günlerde toplum psikolojisini çökerten çocuk istismarları ,  çocuklara ve kadınlara tecavüzler aile de  ve çevrede yaşanan istismarlar ve ülke  genelinde hızla arttı. Aldığımız duyumlar ve haberler bunu kanıtlıyor nitelikte . 

İçişleri bakanlığı 18+ yaş üstü bayanların telefonlarına ‘’ KADES’’i  indirmeyi link etti . Peki…Bu yeterli mi kadınlarımızı korumaya? Benim telefonuma da   link geldiğinde olası bir durumda  beni nasıl  ve  ne kadar koruyacak  tabir-i caizse empati kurmaya çalıştım benliğimde.

 Belki eline telefonu alıp uygulamayı açana kadar olanlar olacak, öldürülecek kim bilebilir .   Ne kadar yeterli sizce ? 

Peki ya  çocuklar ,  çocuklar  ! Onları nasıl koruyacaksınız ya da nasıl korumayı düşünüyorsunuz ? 

Savunmasız o masumları o yavrucakları  söyleyin ? Cevabınız ne olurdu sayın yetkililer merak ediyorum. Bir çözüm bulmadan, bir şeyler yapmadan bu olanlar hazmediliyor. Buna da mı alıştırmak istiyorsunuz toplumu? 

 

Zamanın vuruşlarını artık günbegün  yüzümüzde hissediyoruz. 

Bir  katılın  kirli elleri bir çocuğun saçlarında, bedeninde geziniyor ve  kan izleri yapışıyor ömrün sıvası dökülen  duvarlarına. Dimaları kalıyor zamanda, geçmeyen kabuslara dönüşüyor bu kaos. Siciline  işleyen merhametsiz  vicdanlar mühürlendi, suçluydu  artık insanlık. 

Dizlerine kadar bataklık, kirli düşünceler sarmışken benlikleri, hangi masum bakış temizleyebilir o kirli düşünceleri bakışlarla siz söyleyin? O küçüklerin hafızasından nasıl silebileceksiniz o kabusu , hayatlarında açılan o yarayı nasıl onaracaksınız.  ?

Nasıl bir   karaktere bürünebiliyor bunu yapanlar ,nasıl bu kadar alçalabiliyor ve nasıl o gözle bakabiliyorsunuz,  masum yavrucaklara ? Eril bir zihniyetin kasveti  çöktü çocukların hayatına, kararttılar dünyalarını, illaki rakamlara mı dökmek gerek bu ayıbı, ne boyutta olduğunu görmek için. İzlerini silebilir misiniz ki  serlerinden ? 

Bunun hiçbir savunması açıklaması olamaz, olamaz da!

Kim dur diyecek buna, asıl bu sükut öldürüyor öyle değil mi ? 

Duyun bu çırpınışı!

Cumhurbaşkanımız ,Adalet bakanımız  ve diğer bakanlara sesleniyorum…!

Daha fazla istismar edilip , kirletilmesin bu dünya…

O daha bir çocuk ! 

O daha bir çocuk !

İstismar edildiler ,tecavüz edildiler ,evlendirildiler . 6 yaşında örneğinde olduğu gibi….

Yinelemekte fayda var 

O daha bir çocuk ! Onlar daha bir çocuk !