Özcan ALADAĞ


PANDEMİ SONRASINDA HASTANELERİMİZ

Normalleşme sonrasında insanlar hastanelere akın ettiler. Pandemili günlerin geçmesini bekler gibi erteledikleri hastane randevularını adeta güncelleyen Adanalılar, hastane koridorlarında sıra bekler duruma geldiler.


Normalleşme sonrasında insanlar hastanelere akın ettiler. Pandemili günlerin geçmesini bekler gibi erteledikleri hastane randevularını adeta güncelleyen Adanalılar, hastane koridorlarında sıra bekler duruma geldiler.

Şükürler olsun ki Adana’nın hasta yükünün altından kalkacak vaziyette hastaneleri mevcut. Balcalı Üniversite Hastanesi, Şehir Hastanesi, Devlet Hastaneleri, Özel Hastaneler derken yükün altından kalkacak kadar imkana sahip kentimizde yazın kavurucu sıcaklarıyla birlikte hasta sayısının da arttığını görünce biran şaşkınlık yaşamıyor değiliz.

Balcalı Hastanesi’nde önceki yıllara göre gerek polikliniklerde hasta kabulleri gerekse de servislerdeki hastaların tedavilerinde ciddiyet geldiğini görüyorum. Personelin işine biraz daha sahip çıkarak hastalara olan yaklaşımında iyileştirmeleri hisseder olduk. Balcalı Hastanesi’nin bana göre en büyük dezavantajı etiket sahibi hocaların isimlerinin yazdığı polikliniklerde hocaların yerinde öğrencilerinin, asistanlarının görev yapması…

İsminin önünde Prof veya Doç yazan doktorlara daha fazla güvenerek tedavi olmak isteyenlerin asistan doktorlarla karşı karşıya kaldıklarında çok da memnun olmadıklarını görüyoruz. Elbette etiket sahibi doktorlardan hizmet almanın bir bedeli var. Paranız var ise o konuda da sıkıntı yok!

Şehir Hastanelerinin son durumundan bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorum. Rönesans Holding’in yabancı bir şirkete hastaneyi devir etmesinden sonra yönetimde veya hasta kabullerinde, tedavilerinde bir sıkıntı yaşanır mı? Sorusuna kendimce bir yanıt aradım.

Normal hizmet oldukça verimli bir şekilde devam ediyor. Yani eksik görülebilecek bir şey hissetmedim kendi adıma bu devirden sonra yaşanabilecek…

Sistemi oturmuş bir şehir hastanesinde ne zaman nerede hangi tedaviyi alacağınızı sistemden takip ederek alabiliyorsunuz. Hastanenin kalitesinin ileriki tarihte düşüp düşmeyeceğini bilmiyorum ama bu devir ile Adana Şehir Hastanesi’nde çok değişen bir olguya rastlamadım. İnşallah bu şekilde hastanenin uygulamaları devam eder. Hasta memnuniyetsizliğini doğuracak bir aksaklık ile Adanalı karşı karşıya kalmaz.

Devlet Hastanelerinin içerisinde kentin en fazla yükünü taşıyan hastane Seyhan Devlet Hastanesi. Yani eski adıyla Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi…

Arkasından Çukurova Devlet ve Yüreğir Devlet Hastaneleri geliyor. Konusunda uzman doktorların hasta kabul ettiği bu sağlık merkezlerinde de pandemi sonrasında bir sıkıntı yaşanmıyor. İnsanları rahatsı edecek, ‘bu da nereden çıktı?’ sorusunu sorduracak bir olumsuzluk şükürler olsun ki ortaya çıkmıyor.

Bu anlamda pandemi sonrasında Adana’daki sağlık konularında eksikliğin olmadığını görünce de kendi adıma inanın mutlu oldum. Bir takım nedenlerle bahsettiğim ve dile getirdiğim hastaneleri bir şekilde ziyaret ederek hasta, hasta yakını olarak görüp tahlil etme imkanım oldu. Her daim bu imkanı da buluyorum.

Sistemin aksamadan yürümesinde emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum.