Popüler kültür insanlara sahte ve geçici mutluluklar sunar. Aynı zamanda zorunlu olmayan bir tüketime teşvik eder. İnsanlar anı yaşamak için, beğenmek ve beğenilme duyguları içerisinde popüler pazarın bir objesi haline gelir. Temel ihtiyaçlar ve gereksiz olan arasında insanların karar verme süreci ortadan tamamen kaldırılır. Böylelikle toplumda tektipleşme meydana gelir. Popüler kültür hızlıca değişim evresine girer ve gelişen dünyada aynı kalması mümkün olmaz..
Kısacası popüler kültür, toplumların yaşam biçimini, kimliğini ve değerlerini şekillendiren önemli bir faktördür diyebiliriz. Aynı zamanda popüler kültürle beraber kalıplaşmış ironiler de türer. Güzel ve en güzel olanın içerisinde kayıp olma, hep bir uyum sağlama mücadelesi meydana gelir. Bu durumlar çerçevesinde güzel olanı bulma – arama eğiliminde bulunan insan oğlu popüler kültür uğruna kendi benliğini kendi kültürünü yok etme evresine girer. Geleneksel bir toplumun içinde insanın kendi özünü kaybetmesi kendi kültürünü yozlaştırmaya çalışması çok tehlikeli bir hâl alır. Artık deyişlerimiz dahi Avrupai bir tarza bürünür. Çünkü anlık ve günlük olarak en çok beğenilen en çok değişime müsait olan moda kültürü var. Bu moda kültürü yalnızca kılıf kıyafet değildir. Örf ve adetlerimiz, yemek kültürümüz, kıyafet kültürümüz, konuşma kültürümüz dahi bunların içeriğini kapsar. Örneğin evde boş kaldığımızda bir kısır kültürümüz vardır bu kültür artık yerini hamburger yada pizza kültürüne bırakmakta yahut da kahve kültürümüz bize ait olan Türk kahvesi’dir günlük bir iki doz mutlaka alınır şimdiler de ise Espresso, latte, cappuccino, americano gibi türler daha aktif rol almaya başladı.
Eğer bir millet kendi kültüründen kolayca vazgeçebiliyorsa sahiden o kültürün özlülüğünü damarlarında hissetmiyor demektir. En güzeli kendi kültürüne kaybetmeden onun değişmesine izin vermeden sahip çıkmaktır. Kültürümüz bir popüler kültür ikonu değildir. Geçmişi ve tarihi ile yaşar, ayakta tutar.