Özcan ALADAĞ


RENKLİ SEYHAN MECLİSİ

Seyhan Belediyesi’nin meclis oturumları Kültür Merkezi’nde yapılıyor. Tiyatro izler gibi, konferans dinler gibi gerçekleşen meclis oturumları oldukça renkli geçiyor. Tavsiye ederim, izlemediyseniz bir şekilde kendinize vakit ayırıp izleyin derim.


Seyhan Belediyesi’nin meclis oturumları Kültür Merkezi’nde yapılıyor. Tiyatro izler gibi, konferans dinler gibi gerçekleşen meclis oturumları oldukça renkli geçiyor. Tavsiye ederim, izlemediyseniz bir şekilde kendinize vakit ayırıp izleyin derim.
Başkan Akif Akay Bey, soğukkanlı ve sessiz bir şekilde başkanlık yapmaya çalışıyor. Eleştiriliyor, hizmet üretmemekle suçlanıyor. Lakin Sayın Akay, bütün bu suçlamalara gayet nazik bir üslupla yanıt verip geçiştiriyor tenkitleri… Bazen de muhatap daha olmuyor ve sessiz kalıp gündeme geçiyor.
Ekim ayı meclislerin yoğun mesai harcadıkları aydır. Mali performans bütçeleri hazırlanır, gelir ve gider bütçelerinin taslağı çıkar. Bir yıl önce yapılan hizmetlerin gerçekleşme yüzdesinden hareketle 2022 yılının hizmet ağı örülür adeta.
Seyhan’daki muhalefet (Ak Parti ve MHP’li üyeleri kastediyorum) belediyenin beceriksizliğini ortaya koyarak eleştiri oklarını bu istikamette gösteriyor. Kalem kalem ilerleyerek yapılamayanları izah ederken meclis üyeleri, ‘Elde var sıfır’ sözünü de kullanmaktan çekinmiyorlar.
CHP’li üyeler de Cumhur İttifakı’nın paydaşlarının gerek Büyükşehir Belediyesi’nde (Hüseyin Sözlü dönemi) gerekse de genel hükümetin uygulamalarındaki aksaklıkları ortaya koyarak ‘asıl beceriksiz olan sizlersiniz’ yaklaşımıyla yanıt veriyorlar eleştirilere…
Zaman zaman tansiyon yükseliyor. Bazen de belediye başkanının yanıt vermesi gereken konuları başkan yardımcıları yanıtlayarak Akif Beye açıklama yapma fırsatı tanımıyorlar!
Ekim ayı toplantısında böyle bir yaklaşımla meclisi izlerken ayrılan bütçeleri tam olarak kullanamayan bazı birimlerdeki paranın başka birimlere aktarımı söz konusu olunca ‘beceriksizler’ cümleleri ağızlardan dökülmeye başladı…
Garip…
Para harcıyorsunuz ‘beceriksiz’ oluyorsunuz, para artırıyorsunuz yine ‘beceriksiz’ oluyorsunuz.
Siyaset böyle bir şey…
Akif Akay Beyin bürokratları bence aldıkları notun üzerine bir süre sonra çizik çekip karalıyorlar. Resmen böyle… Bunun başkaca bir izahının olmadığını yaşadığım bir olay ile ortaya koymak istiyorum.
İzmir Depremi yaşandı. Mecliste herkes deprem uzmanı oldu. Deprem konusunda yapılması gerekenleri sıraladılar ve Seyhan Belediyesi’ne düşen görevleri hatırlattılar. Sayın Akif Başkan da o tarihte belediye olarak neler yapacaklarını anlatarak depremdeki duyarlılığını ortaya koydu.
Buraya kadar her şey güzel. Ya bundan sonrası…
Gazete olarak o tarihte bir manşet haber yayınlayarak Seyhan Belediyesi’nin simülasyon merkezi kurmasının doğru olacağını, gezici bir araç içine kurulacak olan bu merkezle okul öğrencilerine deprem konusunda ve deprem sırasında yaşananlara karşı duyarlı olma noktasında nasıl davranılacağının öğretileceği bir aracın maliyetinin yüksek olmayacağını, bunun da çok yararlı bir hizmet olacağını hatırlatıp ricada bulunduk Seyhan adına, Adana halkı adına.
Sayın Başkan Akif Akay ise o meclis oturumunda konuyu dillendiren AK Partili Meclis Üyesi Yalçın Limoncu’nun sözlerinin ardından bürokratlarına dönüp ‘Üzerinde çalışalım. Not alın’ demişti.
Aldılar bu notu… Peki, ne oldu?
Dedim ya, bir müddet sonra o notun üzerini karaladılar.
Şimdi ‘pandemi vardı’ diyeceklerdir. Pandemi de etkisini azalttı, okullar açıldı.
Para yok diyeceklerdir. Para var, istenilirse her şeye para bulunuyor. Bu maliyetli bir sistem de değil.
Demem odur ki Akif Akay Bey iyi niyetli ama bürokrasisi hantal ve işi üretmekten yoksun…
Bu da benim eleştirim olsun. Meclis üyeleri de zaman zaman bu konuyu dile getirip onlar ‘beceriksizlik olarak’ nitelendiriyorlar bu alınan notların üzerini karalamayı. Biz ise fazlaca ağır eleştiride bulunmadan hatırlatalım istedik.
Yapılacak hizmet benim haneme artı olarak değil Sayın Akif Akay Beyin hanesine artı olarak yazılacak.
Hakkımızda hayırlısı olsun…