Özcan ALADAĞ


SAĞLIĞI DÜZELTEBİLECEKLER Mİ?

Kabine değişikliğinde iki bakan görevini bırakıp ‘azlini’ istedi. Yerine ise birisi tanıdık, diğeri ise bilinen iki isim atandı.


Kabine değişikliğinde iki bakan görevini bırakıp ‘azlini’ istedi. Yerine ise birisi tanıdık, diğeri ise bilinen iki isim atandı.

Tanıdık bakan Murat Kurum’du. İstanbul seçimlerinde beklediğini bulamayan isimdi Kurum… Bilinen isim ise yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ydu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın görevini bırakmasına sağlık teşkilatını çok yakından bilen birisi olarak inanın sevindim. Çünkü Koca, sağlık bakanlığını beceremedi, eline yüzüne bulaştırdı.

Her yerden artan şikâyetleri çözemedi, radikal kararlar alamadı. Getirilen eleştirilerin altında ezildi.

Özhaseki’den şikâyetler yok muydu? Elbette vardı.

Deprem ihaleleri nedeniyle Özhaseki’nin bir süredir çeşitli telkinlere muhatap olduğunu, karşı karşıya kaldığı basınca direndiğini ve sonunda istifa ettiği bilgisi dolaşıyor ortalıkta.

Koca’nın görevden alınmasını da sanırım AK Parti teşkilatları ve milletvekilleri istemiş. İyi de etmişler bence…

Sağlık teşkilatında randevu sisteminin bozulması en büyük sıkıntıydı. İhalelerin birilerini verilmesi, Menzil tarikatının bakanlık içinde at oynatması gibi temel sıkıntıların yanında Koca’nın bakanlığı yönetmekte pasif kaldığı konuşuldu hep…

Ve gelinen noktada bakanların birileri gitti, birileri geldi. İnşallah yeni dönemlerinde sorunları çözen mercilerde bulunurlar.

XXX

ADANALI GAZETECİLER ÜVEY EVLAT!

Önceki gün Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın annesi vefat etti. Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kütahya’ya giderek cenaze törenine katılmak üzere Adana Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ile birlikte cenaze namazında saf tuttu.

Her iki isime yani Zeydan Karalar’a ve Burhanettin Bulut’a bir çift sözüm olacak. Sizin cenazeye katılmak için yola çıktığınız gün Adanalı gazeteci bir arkadaşımızın da ağabeyi vefat etti.

Ne Zeydan Karalar’dan, ne de Burhanettin Bulut’tan bir tek taziye mesajı almadı ağabeyi vefat eden meslektaşımız.

Adanalı gazetecileri ‘görmezlikten gelmeyi’ sürdüren bu kentin siyasetçileri, kendilerine ekran yüzünü açan gazetecileri unutmayarak vefa örneği sergilemişler!

Kimden ne kadar faydalandıklarına bağlı demek ki bu tür iyi günlerde, kötü günlerde gazetecilerin yanında yer almak…

Geçen ay içinde Adana Milletvekili Orhan Sümer’de oğlunu evlendirdi. O da tıpkı Karalar ve Bulut gibi, bu kentin gazetecilerini davet etme nezaketinde dahi bulunamadı!

Hoş, herkes ektiğini biçer!

Bu eleştirimi sakın ola ki şahsi bir beklenti içinde olduğumuz anlamında belirtmek istemem. Bunun böyle bilinmesi lazım…

Seçim döneminde ‘sen bizimsin’ yaklaşımını sergileyen bu kentin siyasetçilerinin ortak özelliklerini ortaya koymak adına bir durum tespiti yapmak istedim.

İsmail Küçükkaya’ya taziye dileklerimizi iletmiş olalım…