Edibe GÜLNAR

Tarih: 20.09.2024 10:18

SAYIN BAKANIN HABERİ YOK MU?

Facebook Twitter Linked-in

Önceki gün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir televizyon kanalında canlı yayına katılarak sorulan soruları yanıtladı. Sayın Bakan bu yayında ‘Okullarda kayıt parası alınmıyor’ diyerek net konuştu.

Ancak ortada duran bir de hakikat var. Okullarda kayıt parası alınıyor.

Ya sayın bakanın bundan haberi yok, ya da haberi var öyle demek zorunda kalıyor.

Bence haberi var. Öyle demek zorunda kalıyor…

Adana’da okullardan kayıt parası alındığına dair bizlere o kadar şikâyetler geliyor ki, sayın bakanın bunlardan haberinin olmaması çok ilginç geldi bana.

Sayın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir telefon hattı temin edip sadece bu telefon hattını insanlara duyursun. Halka desin ki, ‘Bu telefon numarasına vatsaptan kayıt parasıyla ilgili şikâyetlerinizi bildirin. Ben gereğini yapacağım’ desin.

İnanın bana, sayın bakanın telefonları kilitlenir. İnsanlar kayıt parasını ödemeseler kayıt yapılmıyor. Ödeseler canları yanıyor. Bakanlık ise hala ‘Kayıt parası alınmıyor’ diyerek açıklama yapıyor.

Her zaman altını çiziyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının açıklama yaparken ortada duran hakikatleri iyi irdeleyerek açıklama yapmaları gerekiyor.

Bakanlık olarak okulların durumundan haberlerinin olmamalarına da doğrusu anlam veremiyorum.

Okulların temizliği ile güvenliklerinin haftanın belirli günlerinde yapılıyor olmasına ne demeli!

Siz, okullara maddi imkân sağlamaz iseniz okul idareleri de böyle yöntemlerle okulun ihtiyaçlarını karşılamak durumunda kalıyorlar.

Bu tür sorunların çözüm yolu var mı?

Var aslında…

Başka birimlere aktardığınız kaynakları kısarak okullara bu kaynağı aktaracaksınız.

Bunu gerçekleştirebilirler mi?

Bence zor…

İsteseler gerçekleştirirler…

Demem odur ki, böyle geldi, böyle gidiyor. Sayın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Beyin okullardan kayıt parası alınmadığı yönündeki açıklamalarını ben inandırıcı bulmadım. Daha doğrusu ayakları yere basmayan bir ifade oldu…


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —