Özcan ALADAĞ


SAYIN KARALAR'A AÇIK ÇAĞRIMIZ OLSUN

Uzun yıllardır çözülmeyen, çözülemeyen bir sorun için bugün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar Beye çağrıda bulunmak istiyorum.


Uzun yıllardır çözülmeyen, çözülemeyen bir sorun için bugün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar Beye çağrıda bulunmak istiyorum.
Sorun çok basit ama o kadar da çok zor ki, yıllardır kimse çözemedi!
Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ve takındıkları tavırdır çok zor olup çözülemeyen sorun!
Yaşlısını, özürlüsünü ve gazetecisi ile diğer ücretsiz kart kullanan şehit yakınları gibi insanlarımızı aşağılayan, araçlarıyla durmayarak alay eden Özel Halk Otobüsleri mevcut bu şehirde.
Esnaf Odası Birlik Başkanı üst birim olarak, Özel Halk Otobüsleri Odası, hangi hatta çalışıyor ise o hattın durak başkanı dahil kimse çözemedi bu Özel Halk Otobüslerinin çirkin davranışlarını sonlandırmayı.
Çukurova Gazeteciler Cemiyet Başkanı ise Aladağ’dan daha serin! Meslektaşlarının içine düştüğü durum ile ilgilenmek nere, başkanlık neresi!
Hal böyle olunca gazetecileri ve diğer ücretsiz şehir içi toplu taşımadan yararlanan insanları mağdur edenlerine kimse dur diyemiyor. Ne yapıyorsunuz? Sorusunu soramıyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Zabıta Daire Başkanlığımız cezai işlem uyguluyor ama kimsenin bu cezalardan da korktuğu yok!
Gazeteci ile alay ediyorlar. Dövmeye, üzerlerine yürümeye kalkıyorlar. Şu kart geçerli, bu kart geçerli edası ile otobüsün içinde resmen efelik taslıyorlar!
Hiçbir gazeteci o sürücüden şefaat beklemiyor. Yüzsüzlük de yapmıyor. Devletin verdiği hakkı kullanmak istiyor.
Ben bu vesile ile Sayın Zeydan Karalar Beye hassaten bir çağrıda bulunuyorum. Bütün Özel Halk Otobüslerini sizin adınıza yani Büyükşehir Belediyesi adına iş ve işlemlerini yaparak yolcu taşıyorlar. Yani o otobüslerin hat sorumluluğu sizde. Lütfen Sayın Karalar, kime nasıl talimat verecekseniz verin artık da Özel Halk Otobüsleri sürücüleri tarafından meslektaşlarımız azarlanmasınlar.
Tarihe de bu sorunu çözen belediye başkanı olarak geçin.
İki dudağınız arasından çıkacak bir karar ile bu sorunu isterseniz çözerseniz. Bu kadar işiniz arasında bununla mı uğraşacaksınız diye düşünmeyin lütfen. Sayın Genel Sekreterimiz veya Zabıta Daire Başkanımıza bu konuda yetki verin. Çözümü önerin. Bu sıkıntı çözün lütfen.
Sizden bu konuda işlem başlatmanızı hassaten rica ediyorum. Bizim yerimize kendinizi koyun Sayın Karalar. Kimse bu terbiyesizlikleri hak etmez!
Kararlı davranışınız için de peşinen teşekkür ediyorum. İnşallah sesimizi duyarsınız. Yoksa bu iş bizim meslek örgütümüz olan cemiyet tarafından çözülecek değil…