Faruk YİĞENOĞLU


SEN BEN DEĞİL BİZ KONUŞSUN

Kozan tarihi kültürüyle geçmişe dayanan köklü bir şehir.Ara ara reklam filmleriyle son zamanlarda çekilen dizi ve filmlerle her ne kadar içinde Kozan adı az geçse de tanıtılmaya çalışılıyor.


Kozan tarihi kültürüyle geçmişe dayanan köklü bir şehir.Ara ara reklam filmleriyle son zamanlarda çekilen dizi ve filmlerle her ne kadar içinde Kozan adı az geçse de tanıtılmaya çalışılıyor.

Bir şehir kültür ve spor etkinlikleri ile ismini duyurma da ön plana çıkar hep. Dünyaya nam salmış olimpiyat şampiyonu şehrine yakışan etkinlikler önceden yoktu. Yeni yeni girişimler ile yeniden küllerinden doğuyor desek yeridir. Kozan Kaymakamlığı,Kozan Belediyesi, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ve Milli Sporcumuz Fatih Öztürk’ün çalışmalarıyla Türkiye geneli büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Dün açılışı yapılan Oral Arslan Genç Erkekler ve Genç Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonası ile değişik il ve ilçelerden gelen yaklaşık 900 sporcuyu ağırlıyor.Kozanımız için güzel bir organizasyon inşallah ilerleyen zamanlarda diğer spor dallarında özellikle güreş olmak üzere kültürel faaliyetlere de ev sahipliği yaparız ve böylelikle şehrimiz üzerindeki kötü havayı kaldırır da yakışan,gelişen bir şehir havasına bürünür.

Kozanlı olarak bizler birlik içinde hareket edersek bir çok şeyin üstesinden geliriz. Birisi bir etkinlik yapıyor onu nasıl gölge de bırakırım diye uğraşmak yerine YA GARDAŞ SEN BUNU YAPTN GEL BUNU BİR SONRAKİNE DAHA DA BÜYÜTEK diyerek dayanışma halinde hareket edersek kazanırız.Birbirimize çelme atmayı bırakalım SEN BEN DEĞİL BİZ KONUŞSUN artık.

Dayanışma ruhu ile hareket ederek, birlik ve beraberliğini sağlayan toplumlar, giriştikleri her mücadelede sosyal, ekonomik, eğitim gibi her alanda başarıya ulaşmışlardır. Toplumsal dayanışma olmadan, birlik ve beraberlik sağlanmadan atılan adımlar en başta, başarılıymış gibi algılansa da o çemberin içerisinde olması gerekenlerden bir kişi bile dışarda kalmışsa birlik sağlanamamış demektir. Birlik ve beraberlik tekdüzelik, tertiplik de değildir. Aynı ideal etrafında, aynı değerlere saygı duyarak, aynı hedefe yürümektir. Farklılıklara rağmen hoşgörü ile empati kurarak bir olmaktır. Farklılıklarımızı kucaklayarak bir arada olabilmektir. Birbirimizle uğraşmadan, didişmeden, herkesi olduğu gibi kabul ederek, birbirimize destek olarak yaşamaktır.Toplumun ayakta durabilmesi için, beraber yaşamak, öğrenmek, sorunlardan ve  yaşamdan ders almak birinci şarttır. İkincisi, mümkün olan en realist koşullarda birlik tesis etmek ise üçüncü şart ikincinin doğal sonucudur.

İnsani Değerler konusu da tek bir kişi tarafından tesis edilemez. Herkesin birlikte çalışması gerekir. Değerli şeyler ancak birkaç insanın bir araya gelmesiyle elde edilebilir.

Peygamber Efendimizin sözleri de bize Birlik Beraberlik içinde olmamız gerektiğini belirtir.
 
“El sıkışın ki, kalplerdeki kin gitsin, hediyeleşin ki birbirinize sevgi doğsun ve aradaki düşmanlık bitsin.
 
 “Birbirinizi kıskanmayınız, birbirinize kin tutmayınız, birbirinize çirkin sözler söylemeyiniz, birbirinize sırtlarınızı dönmeyiniz, kiminiz kiminizi arkasından çekiştirmesin. Allah'ın kulları kardeşler olunuz.”.demiştir.

Rahmet ve mağfiret, muhabbet ve bereket vesilesi olan ÜÇ AYLARIN manevi gölgesi üzerimize düştü. Bizleri bu müstesna günlere ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd-ü sena, olsun.