Özcan ALADAĞ


SENDİKALARIN BİLGİ KİRLİLİĞİ İSYANI

Memurların maaşlarındaki artışla ilgili son bir haftadır özellikle sosyal medya üzerinden yapılan yorumlar ve bilgi akışı, sendikaları çileden çıkardı.


Memurların maaşlarındaki artışla ilgili son bir haftadır özellikle sosyal medya üzerinden yapılan yorumlar ve bilgi akışı, sendikaları çileden çıkardı.
Haksız da değiller vallahi.
Siyasi duruşlarına ve partilerinin iktidar veyahut muhalefette olma durumlarına göre memur maaş artışlarını yorumlayan insanlarımız var. Klavyenin başında her şeyi bilip bilmeden üfürerek bilgi kirliliğine neden oluyorlar.
Türkiye Kamu Sen, bilgi kirliliğinden rahatsızlık duyup isyan bayrağını açtı.
Kamu Sen adına isyan bayrağını çeken Selahattin Dolgun, toplu sözleşmede taleplerinin karşılanmadığı için o masada yer almadıklarını açık ve net ifade ediyor.
Taleplerine gelince;
2022 yüzde 21 zam,600 seyyanen zam ve yüzde 3 refah payı
2023 için yüzde 17 zam oranı ile yüzde 3 lük refah payı..
Kısaca talep bu…
Dolgun, ‘Maç başlamadan ben oynamam’ demediklerini ve kenara çekilmediklerini ifade ediyor.
Ve isyan bayrağını çeken Selahattin Dolgun aynen şu ifadelere yer veriyor.
“Toplu sözleşme masasında Türkiye Kamu -Sen yetkili olmadığı için, imza atmaya muktedir değildir. Kamu çalışanlarını düşünerek elimizden geldiğince gündem oluşturduk. Tüm Türkiye’de basın açıklaması ve eylemler yaptık. Üyelerimizden aldığımız gücü sahaya yansıtmanın gayretinde olduk.
Neymiş efendim sendika üyelerine 400 lira zam yapıldı bunu sendikalar alıyor.
Toplu sözleşme ikramiyesi adı altında sendikalı olan çalışana 3 aya bir 400 lira verilecektir evet doğru. Daha önce 134 lira veriliyordu toplu sözleşme ikramiyesi. Bizde çalışan memurun sendika kesintisi maaşının binde beşidir. Yani 5 bin lira maaş alan çalışan 25 lira sendika aidatı öder. Verilen toplu sözleşme ikramiyesini sendikalı üyelerin kendi hesabında kalır. Bizim yıllardır taleplerimizde ısrarcı olduğumuz konulardandır. Zamanla toplu sözleşme ikramiyesinin 1 brüt maaş olması için gayret göstermeye devam edeceğiz.
Değerlendirmelerimizi zamanla sizlerle paylaşacağız. Sonuç olarak toplu sözleşme masasında kamu çalışanının beklentileri karşılanmamış, enflasyon karşısında memur ezilmiştir. Yapılan toplu sözleşmeyi Türkiye Kamu-Sen olarak kabul etmediğimizden dolayı toplantıda yer almadık.
Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin hakkını alıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Belirtmek isterim ki Türkiye Kamu-Sen’e yetkiyi verdiğinizde çalışanların gerçek sesi olarak o masada istediklerimizi alacağız.”
Karşı cephe çok mutlu. Yani masaya oturanlardan bahsediyorum.
Ülkede memuruna ve işçisine verilen artışlar kaşıkla veriliyor. Sonrasında yapılan zamlar ile eriyen paranın değeri ile kepçe ile alınıyor!
Süreci yakından takip sendikacılarla görüştüm. Kimse memurlara verilen artış oranlarından mutlu olmadıklarını söylediler. Bunu da onların ifadeleri olarak bir kenara not edelim.
Yine de hayırlı uğurlu olsun.
Bozdur bozdur harca misali…