Özcan ALADAĞ


SEYHAN'DA 'SEYHAN'I GEZİYOR MUSUNUZ?' TARTIŞMASI

Bütçesi belirlenen ve pandemi sonrasında 2022 yılında hizmet atağına geçmesi beklenilen Seyhan Belediyesi’nin meclisinde ‘Seyhan’ı geziyor musunuz? Seyhan’dan haberiniz var mı?’ tartışması yaşanıyor.


Bütçesi belirlenen ve pandemi sonrasında 2022 yılında hizmet atağına geçmesi beklenilen Seyhan Belediyesi’nin meclisinde ‘Seyhan’ı geziyor musunuz? Seyhan’dan haberiniz var mı?’ tartışması yaşanıyor.
Muhalefete mensup meclis üyeleri idareyi beceriksizlikle suçlayarak ‘Seyhan’da değişen sadece eski başkan gitti, yeni başkan geldi’ şeklinde eleştirileri getiriyor. Yani ilçeye hizmet yapılmadığını, sadece eski yarım kalan hizmetlerin tamamlanmaya çalışıldığını ifade ediyorlar.
Şehmus Uçar, Ali Coşkun, Mustafa Tunç…
Bu isimler bütçe üzerine konuşma yaptıklarında ‘Seyhan’ın mahallelerinden idarenin haberi yok!’ gibi hizmetten yoksun mahallelerin olduğuna işaret ediyorlar.
Başkan Akif Akay ise haliyle buna gülüp geçiyor.
“Her yarım işi yarı kaldığı haliyle bıraksak da yapılmasa daha iyi mi olurdu?’ sorusunu yönelten Akif Akay, kendi dönemlerinde yapılanların da olduğunu, mahalleleri dolaşınca bunu göreceklerini belirterek muhalefet bıyık altından gülercesine gülüp geçiyor.
Böyle bir atmosferde gerçekleşen belediye meclis oturumunda bütçenin gerçekleşme oranının yaklaşık olarak yüzde 77 civarında olması, mal ve hizmet alımlarının yanlış yöntemlerle gerçekleşmesi gibi eleştirilerin altında borçlanma yetkisi istenilip komisyonlara teklif gönderiliyor…
İstenilen borçlanma miktarı 27 milyon lira…
Meclis çoğunluğuna göre borçlanma yetkisi meclisten geçecek gibi. Elbette bu ihtiyaç duyulduğunda yapılacak olan bir borçlanma kalemi…
Seyhan Belediye Meclisi’nde idareyi eleştiren meclis üyelerinin belediye ile olan bağlarını hiç merak etmemişimdir. Yaptıkları eleştirilere ve onlara verilen yanıtlara bakarak haber yapmaya gayret sarf ederim.
Hani bazen aklıma ‘bir beklenti oluştu da bu beklenti gerçekleşmeyince böyle mi yapıyorlar?’ diye sorular gelmiyor değil…
Çünkü bu soruları 30 yıla yakın zamandır izlediğim belediye meclislerinde sormamı gerektiren çok ortamları görerek, yaşayarak tanıklık etmişliğim de vardır. Elbette bu yakınlık, talep ve istekler zinciri ve gerçekleşmeme gibi konular her dönem yaşanacak değil. Böyle bir iddiam hiçbir zaman olmaz.
Ama yine de aklıma deli sorular gelmemezlik yapmaz…
Sebebi ne olursa olsun belediyenin yönetim şeklindeki yanlışlıklar var ise bunu dile getiren kim olursa olsun, niçin dile getiriyor ise getirsin öğreniyoruz. Kamuoyu da bizim sayemizde öğrenmiş bulunuyor.
Kasım ayı meclis oturumlarında muhalefet belediye idaresine ‘beceriksizsiniz’ demeye devam ediyor. Belediye yönetimi ise ‘Yaptığımız hizmetleri görmek istiyorsanız mahalleleri dolaşıp halk ile kucaklaşın. Onlardan sorup öğrenin ne gibi hizmet yaptığımızı’ sözleriyle Cumhur İttifakı’na halkın arasına giremediklerini ima ederek adeta sataşıyor!
Bu arada gündemin 5.maddesinde yer alan Mekân, Kavaklı, Sögütlü, Koza, K.Dikili ve Yeşiloba Mahallesi’nin bir kısmını içine alan toplam 337 hektar alan içindeki imar düzenlemesinde tadilat yapılmasına yönelik madde yer alıyor. Bu madde ile yoğunluğun 1,2’den 1,6’ya çıkarılması talebi var.
Konu komisyonlarda sadece Zeliha Söyler Camisinin ibadet alanı olarak uygulama planına işlenmesi yönünde kabulüne, en az parselizasyon şartının bin m2 olması ve bu hususlar dışındakilerin reddine şeklinde geçtiğini öğrendim.
Yani komisyon yoğunluk artırımına karşı…
Peki, mecliste nasıl bir sonuç çıkar. Komisyonun aksine bir karar çıkar mı?
Onu da ilgili maddenin görüşülmesi sırasında öğreneceğiz.