Özcan ALADAĞ


SONER ÇETİN HAKSIZ MI?

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, siyaseten önünün kesilmesine anlam veremeyerek aslında feryat ediyor.


Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, siyaseten önünün kesilmesine anlam veremeyerek aslında feryat ediyor. Bu feryadı ederken de kibarlığı ve nezaketi elden bırakmadan ‘rica ediyorum’ diyerek yaklaşıyor konuya.

Neyi ifade etmek istiyorum?

Başkan Soner Çetin, ilçesinin iki önemli sorununun olduğunu belirtip iktidar partileri olan Cumhur İttifakına da ‘yardımcı olun’ diye çağrıda bulundu. Bu çağrıyı belediye meclis oturumunda yaparak konuyu da kamuoyu ile paylaştı.

Başkan Çetin, kendi ilçesinde Cumhur İttifakına mensup meclis üyeleri ile çok iyi çalışma ortamında olduklarını ve destek verdiklerini belirtip teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Nezaket böyle bir şey…

Başkan Çetin’in birinci ricasına gelince…

Çetin, Sultanlar Liginde yer alan kadın voleybol takımının tüm Adana’nın takımı olduğunu belirtip ‘İlçeme 7 bin 500 kişilik bir spor salonuna ihtiyacımız var. Spor İl Müdürlüğüne tahsis ettiğimiz 55 dönüm arsanın yarısına il müdürlüğü kanalıyla hizmet yapıldı. Geri kalan 30 dönümlük araziye spor salonu yapılmasını istiyoruz. Bizim tahsis ettiğimiz yerin tapusunu Spor Müdürlüğü’ne verelim. Oradan gelecek parayla biz spor salonu yapabiliriz’ dedi ve yardım talebinde bulundu.

İkinci talebi ise Pazar yeri ile ilgili…

Başkan Soner Çetin, Beyazevleri Mahallesi’nde Pazar yerinin olmadığını, insanların mağduriyet yaşadığını belirtti ve yakın zamanda halen Seyhanspor’un kullandığı 1,5 dönümlü yere yakın iş yerlerinin de kamulaştırılması ile buraya bir Pazar yeri kuracaklarını söyledi.

Çetin, Pazar yeri bölgesinde DSİ’nin kendisine ait küçük miktarda araziyi tahsis veya terk konusunda talepte bulunmalarına rağmen siyasi kaygılarla ret yanıtı aldıklarını söyledi. Kendisinin Çukurova Hükümet Konağı yeri için kolaylıklar sağladığının örneklerini veren Başkan Çetin, ‘Cumhur İttifakı üyelerinden bu konuda bizlere destek vermelerini talep ediyorum’ dedi.

Yani “Ben size yardımcı oluyorum, siz de bana yani Çukurova’ya yardımcı olun” dedi.

Bu çağrıdan sonra Cumhur İttifakından bir meclis üyesi çıkıp Başkan Çetin’e destek vereceklerini söylemedi, söyleyemedi…

Siyaset yapmaya gelince tüm meclis üyelerinin ağızlarından çıkan ilk cümle “Adana için birlik olmalıyız” ifadesi olur. Ama iş iktidar, muhalefet konusuna gelip dayanınca söylem ile eylem birbirini maalesef tutmaz, uyuşmaz.

Sayın Çetin meramını çok iyi anlattı. Ümit ederiz ki bu saatten sonra Cumhur İttifakının etkili ve yetkili isimleri Çukurova için Başkan Çetin’in bu ricasına kulak verirler.

Kaldı ki Soner Çetin ilçeye yapılacak olan bu iki hizmeti kendi üzerine tapulamayacak. Bu hizmet Adanalı vatandaşlara yapılan hizmet olacak.

Başkan Çetin gibi bende kendi adıma Cumhur İttifakının yetkililerine çağrıda bulunmuş olayım. Ne olur bu sese ve ricaya kulak verin.

Adanalı sizi de Başkan Çetin’i de unutmaz…