Özcan ALADAĞ


SONER ÇETİN'İN İSYANI

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Genel Merkezi tarafından kendisine yapılan haksızlığa her zeminde isyan ediyor.


Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Genel Merkezi tarafından kendisine yapılan haksızlığa her zeminde isyan ediyor. Bu isyanı izah ederken de ‘Haklı dayanaklarını’ sıralayarak ‘Çukurova’da seçimi kazanacağını söylüyor.

Önceki gün akşam katıldığı televizyon programında Özgür Özel’in, Burhanettin Bulut’un aday açıklaması sırasında yaptığı yanlışlıkları da bütün çıplaklığıyla ortaya koyuyor.

Soner Çetin isyan etmekte haklı bana göre. Kim olsa Soner Çetin’in yerinde aynı isyanı gösterir. Dürüst yaklaşım sergilenmeden insanları pasifize etmenin karşılığı olsa gerek. Bu karşılığı veriyor işte Soner Çetin.

Özgür Özel’i kimler ne şekilde etkiledi? Sorusunun yanıtını sanırım 31 Mart yerel seçimleri sonrasında daha iyi anlayacağız. Çukurova’da başarılı bir belediye başkanlığı dönemini geçiren Soner Çetin’in bugün İYİ Parti’den aday olması da onu aday yapmamakla tarihi hatayı yapanlar sanırım sandıkta yaşayarak görecekler.

Çukurova’da Soner Çetin’e, Seyhan’da Akif Akay’a yapılan bu haksızlıkların faturasını bence parti olarak CHP ödeyecek.

Umurlarında mı? Onu bilemem. Lakin ortadan duran bir gerçek var ki, Çukurova’da Soner Çetin faktörünü göz ardı etmek demek, olumsuzluğu şimdiden kabullenmek anlamına gelir.

CHP’nin içinde Soner Çetin’e karşı o kadar büyük bir tepki oluşmuş gibi gösterilip Özgür Özel’i etkileyenlerin başında Burhanettin Bulut’un geldiğini ifade eden Çetin, ‘Onu siyasete kazandıran benim’ sözleriyle de ne kadar hata yaptığını kamuoyu ile paylaşmaktan geri durmuyor.

Anketlerde başarılı grafik sergileyen Soner Çetin’in Çukurova’da, Akif Akay’ın ise Seyhan’da CHP’ye zarar verecekleri kesin. Yani oy kaybına uğratacağı kesin. Bir başka kesin olan durum daha var ki o da ’31 Mart seçimleri sonrasında Soner Çetin’i niçin aday yapmadık?’ diye pişman olacakların varlığı da kesin…

Kanım odur ki, Seyhan’a Akif Akay, Çukurova’da Soner Çetin bugüne kadar ilçelerine verdikleri mesai ve kazanımlarla emeklerinin karşılıklarını alacaklar. Bu iki ismin İYİ Parti’den aday olmasının en büyük zararını Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar görecek.

Burhanettin Bulut aslında Zeydan Karalar’a büyük zarar verdi bu tercihle!

Buradan baktığınızda görünen aynen bu…

1 Nisan sabahı Adana’da siyaseten çok büyük değişiklikler olacağa benziyor. O nedenle Akay ve Çetin’i yabana atanlar, bu tavırlarının karşılığını sandıkta yaşayacaklar.

Bu da benim kişisel düşüncem.