Özcan ALADAĞ


SÖZDE KALMASIN

Siyasetçiler aldıkları kararların arkasında durmalıdır. Eğer bu kararların arkasında duramaz ve unutursalar seçmen gün gelip bu kararları niçin hayata geçirmedikleri yönünde hesap sorar.


Siyasetçiler aldıkları kararların arkasında durmalıdır. Eğer bu kararların arkasında duramaz ve unutursalar seçmen gün gelip bu kararları niçin hayata geçirmedikleri yönünde hesap sorar.

Bugün sizlere Adana Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Zeydan Karalar tarafından sunulan bir teklifi hatırlatıp bu konuda yol alınıp alınmadığını başta Zeydan Bey olmak üzere partilerin grup başkanvekillerine de bu konuyu hatırlatma ihtiyacı duyuyorum.

Mecliste konuşan Başkan Zeydan Karalar, ilçelerin köpeklerden geçilmemesinin kısırlaştırma sorunu olduğuna işaret edip tüm ilçe belediye başkanlarına çağrıda bulunmuştu. Karalar, “İlçelerinizde kısırlaştırma merkezleri kurma yolunda proje hazırlayın. Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 30, hatta yetmez ise daha da oranını artırıp yüzde 50’ye kadar hibe konusunda biz destek veririz. Ama projeleri hazırlar iken biraz dikkat edin” demişti.

Başkan Karalar, bu konuda meclis oturumlarının bitmesinden sonra tüm partilerin grup başkanvekillerinin bir toplantı yapması çağrısında bulunmuştu.

Sanırım bu toplantı gerçekleşmedi.

Gerçekleşmiş olsaydı bu konuda bir yol alınır ve kamuoyuna duyuruda bulunulurdu.

Adana’da sadece Büyükşehir Belediyesi ile birkaç ilçe belediyesinin sokak köpeklerinin kısırlaştırılması konusundaki gayretlerin yetersiz olduğunu ortaya çıkan sonuçla görüyoruz.

Şehirlere kamyonlarla getirilip bırakılan köpekler yüzünden cadde ve sokaklarda köpek sürülerinden geçilmez oldu. Hayati tehlike arz eden sokak köpeklerinin bu durumu konusunda Başkan Zeydan Karalar’ın getirdiği teklifin biran önce netleşmesi gerekiyor.

Bu netleşme Adana adına yapılmalıdır. Vatandaş yani seçmen adına yapılmalıdır. Yoksa ortaya konulan teklif askıda kalmış olur.

Sayın Zeydan Karalar Beyden bu konuda bir açıklama bekliyoruz…