Özcan ALADAĞ


TARKAN'A ŞEHRİNİ TANITTIRAN BAŞKAN!

Dünyaca ünlü Megastar Tarkan’ı Adana’ya, hem de Sarıçam’ın Kürkçüler Mahallesine getirerek tanıtım reklamı çektirmeyi başarmak kolay iş değil.


Dünyaca ünlü Megastar Tarkan’ı Adana’ya, hem de Sarıçam’ın Kürkçüler Mahallesine getirerek tanıtım reklamı çektirmeyi başarmak kolay iş değil. Elbette bunu sağlayan Belediye Başkanı Sayın Bilal Uludağ’ı tebrik etmek gerekiyor.

Yazımın başında şehrine hem hizmet ederek artı değer sağlaması, hem de kentinin tanıtımını sağlaması adına Bilal Uludağ büyük iş başardı diye düşünüyorum.

Bilal Uludağ bundan yaklaşık 5 ay önce Sarıçam’ın Kürkçüler Mahallesi’nde Sarıçam Belediyesi, Trendyol ve UNDP iş birliği kapsamında ‘Yarının Köyleri Projesi’ni hayata geçirdi.

Bu projenin açılışına bizzat ben de katıldım. Projenin amacı bölgesel eşitsizliği azaltmak ve yerel üreticilerin pazara erişimini ve gelirini artırmak için kırsal alanlara dijital araçları getirmekti. Proje kapsamında hazırlanan açık ve kapalı alanı gezerek Sarıçam Belediyesi’nin böylesine önemli bir projeye nasıl ev sahipliği yapma kararı alıp projenin ortağı olduğunu merak ederek yetkililere sordum.

Aldığım yanıt “Geleceği görmek, planlamayı doğru yapmak, kentinin sorunlarını bilerek buna çözüm yolları üretmek’ oldu. Bunu yapan, sağlayan ise Bilal Uludağ’ın kendisiydi. Proje koordinatörleriyle yaptığımız sohbette ne kadar doğru bir adreste olduklarını Sarıçam’ı ve Başkan Uludağ’ı tanıdıklarında anladıklarını ifade ettiler bana…

Aradan 5 ay geçti. Projenin ortağı olan Trendyol, Dünyaca ünlü Megestar Tarkan’ı Adana’ya, hem de Sarıçam’a Kürkçüler’e getirip bu projenin tanıtım reklamını çektirdi.

Tarkan’ın Adana’ya, Sarıçam’a gelmesi bir olay oldu. Çekilen filim ise ayrıca bir başka etki yarattı. Tüm yaygın televizyon kanallarında yayınlanınca Sarıçam’ı ve Başkan Uludağ’ın ne denli akıllı bir projeye imza attığını tüm Türkiye, Dünya izlemiş oldu

Dünyalar kadar para akıtsanız bu kadar içerikli, böylesine önemli bir isimle desteklenecek ve tanıtımı yapılacak bir reklam filimi çekemezsiniz. Çekmiş olsanız dahi tüm televizyon kanallarında bu kadar uzun süreli ve geniş boyutlu reklamınızı yaptıramazsınız. Para dökseniz bütçenizi aşacak kadar reklam bedeli ödemek zorunda kalırsınız.

Bunu başarmak kolay olmadı elbette. Başkan Bilal Uludağ’ın bu gibi katma değer üreten, teşvik eden birçok projeye imza attığını bizler biliyoruz. Yakinen izlediğimiz için görüyoruz. Bu nedenle de böylesine hoşuma giden, Adana’yı gariban Sarıçam’ı tanıtan güzelliği de sizlerle, Adana halkı ile paylaşayım istedim.

Sarıçam Belediyesi’nin basın bürosunda görevli olan tüm arkadaşlarımızın bu projenin bu aşamaya gelmesinde emeklerinin olduğunu biliyorum. Bu nedenle bu arkadaşlarımın da yüreklerine sağlık diyorum.

Güzel hizmeti takdir etmek lazım. Proje içerik anlamında ayrı bir güzellik. Sonuç itibariyle amacının çok daha üzerinde katkı sunması adına çok daha ayrı bir güzellik yaşanıyor.

Tebrikler efendim…

Bu proje ile Başkan Bilal Uludağ, Sarıçam’ı ve Adana’yı Türkiye’ye, Dünyaya tanıttı.