Edibe GÜLNAR


TRANSFER SEZONU AÇILDI

Bizim bildiğimiz futbolda transfer dönemi açılır ve kapanır. Yani futbol takımları kendilerine verilen zaman aralığında takımlarını güçlendirmek için futbolcu transfer ederler.


Bizim bildiğimiz futbolda transfer dönemi açılır ve kapanır. Yani futbol takımları kendilerine verilen zaman aralığında takımlarını güçlendirmek için futbolcu transfer ederler. Ellerindeki futbolculardan yararlanamayacaklarını düşündükleri varsa bunu da başka takımlara gönderirler.

Futbolda transfer dönemi devam ederken bu kez siyasette transfer dönemi açıldı!

Yakın tarihte TBMM’de partilerinden istifa ederek bağımsız milletvekili konumuna düşen milletvekilleri ile halen partilerinin vekili olarak istifa etmedikleri halde görev yapan milletvekillerin AK Parti’ye katılacakları konuşulmaya başlanıldı.

AK Parti’nin kuruluş yıldönümünde bu transferlerin gerçekleşeceğinden söz ediliyor.

Size oy veren seçmene sormadan, danışmadan siyasetçi olarak seçildiğiniz partiden ‘bir sebeple’ ayrılıyorsunuz. Seçmeninize saygı duymadan…

Ayrıldıktan sonra başka partinin yolunu tutuyorsunuz. Hatta yolunuzu tuttuğunuz parti, seçim döneminde eleştirdiğiniz parti oluyor. Size oy veren seçmenin iradesine de böylelikle saygısızlıkta bulunuyorsunuz.

Bunu da bir hak gibi görüyorsunuz.

O vakit seçmenin sizin hakkınızdaki düşüncesi de tamamen olumsuz oluyor. Böyle bir durumla bir insan karşılaşmak istemez. Lakin siyasetçiler bunu ‘olağan bir durum’ diyerek değerlendirip hiç ama hiç bozulmuyor, üzülmüyor…

Yakın tarihte tarihin tozlu sayfaları arasında siyasi parti olarak yerini almaları an meselesi olan iki siyasi partiden Gelecek Partisi ile DEVA Partisi’nin milletvekillerinin bu transfer mevsiminde aktif yer alacaklarını duyuyoruz. Hiç de garipsemiyorum işin özünde.

Çünkü her iki partide AK Parti’nin içinden çıkan partiler. Dolayısıyla bu tür milletvekillerinin AK Parti ile bir gönül bağı var.

Benim garipsediğim olay, İYİ Parti’den istifa edenlerin AK Parti’ye geçmeleri oluyor. Çünkü meydanlarda AK Parti ile birbirlerine olmadık söylemlerde bulunanların yarın kader birliği yapacak olmalarını nasıl izah edeceklerini de doğrusu merak ediyorum.

Netice itibariyle bir seçmeniz. Yani halkız…

Onlar bizlerin vekilleri…

Vekâletinizi geri çekerseniz olup biter…

Elbette çekmek isterseniz…

Kimlerin transferde yer alacaklarını merak ettiğimi belirterek milletvekillerine ‘Hiç değilse yüksek rakamlarla transfer olun’ diyelim ve yazımıza nokta koyalım.