Özcan ALADAĞ


ULUDAĞ BAYRAM SEYRAN DEMİYOR!

Dikkatinizi çekiyor mudur bilmemem ama benim dikkatimi ciddi anlamda çekiyor Sayın Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ. Son günlerde ciddi anlamda vites yükseltti ve bayram seyran demeden halkın arasında ve onların sorunlarını dinleyerek hizmet götürmeye çalışıyor.


Dikkatinizi çekiyor mudur bilmemem ama benim dikkatimi ciddi anlamda çekiyor Sayın Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ. Son günlerde ciddi anlamda vites yükseltti ve bayram seyran demeden halkın arasında ve onların sorunlarını dinleyerek hizmet götürmeye çalışıyor.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olduğunu, gönlünden geçirdiğini bildiğimiz Sayın Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın Cumhur İttifakı’nın adayı yapılır mı? Onu bilemem. Lakin hamlesi ve çalışma temposu Sayın Uludağ’ın gösteriyor ki ‘Ben Büyükşehir’i istiyorum’ yönünde…
Ben bu mesajı alıyorum.
Kendi istiyor istemesine de ortada duran bir de sıkıntının olduğunu düşünüyorum kendi adıma. Sayın Uludağ’ın kurduğu Sarıçam Belediyesi’ndeki ekibi vasatın çok altında. Bu ekiple başarıyı yakalamak mümkün gözükmüyor. Kaldı ki ekipte yer alan insanların da hedefleri var. Onlar da Uludağ gibi siyaset yapıyorlar.
Böyle de bir çelişki var ortada. Ekipte yer alan isimlerin Uludağ’a siyaseten artı değer katacak kapasitede olmadıklarını da biliyorum. Çünkü büyük bir kısmını yakinen tanıyorum.
Elbette bu konuda tercihlerini yapma hakkı Sayın Uludağ’ın kendisine aittir. Ben dışarıdan bir gözlemci olarak gördüklerimi dile getirmek durumundayım.
MHP içerisinde Büyükşehir’i ciddi anlamda isteyen iki isim var. Biri malum Bilal Uludağ, diğeri de eski Başkan Hüseyin Sözlü…
Cumhur İttifakı’nda AK Parti cenahında ise Büyükşehir isteyen hali hazırda tek aktif olarak sahada olan isim ki Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir’dir bu isim. Eğer yerel seçimlere kadar Cumhur İttifakı dağılmaz da devam ederse bu ittifakın Büyükşehir’e talip olan 3 ismi olacak. İçlerinden birisinin şansı nedir? Sorusuna şimdiden yanıt aramak biraz erken olur diye düşünüyorum. Ancak yine de tercihi ve kararı Genel Merkezler vereceği için Bilal Uludağ ile Fatih Kocaispir isimlerinin Hüseyin Sözlü’ye göre benim görüşüme göre daha şanslı olduklarını da hissediyorum.
Karar verecek mercide değilim elbette. Hüseyin Sözlü’nün seçim kaybeden bir belediye başkanı olarak ikinci kez yeniden denenecek olmasının yeni adaylara nazaran biraz daha az şans getiren konumdan hareketle bu düşünceye sahibim.
En nihayetinde kararı genel merkezler veriyor. Bizi de yanıltabilirler. Şaşırtabilirler…
Bilal Uudağ’ın Sarıçam Belediyesi’nde işler ağır aksak yürüse de sıkıntıları çözerek emin adımlar atılarak halkla bütünleşme formülünün seçilmesi de hissediliyor, görülüyor.
Kurban Bayramı boyunca Bilal Uludağ’ı mahallelerde dolaşarak asfalt, kaldırım, park, ihtiyaç sahiplerine ulaşma gibi her konuda bayram trafiğini yoğun mesai şeklinde geçirdiğini görünce bayramda kendisini tatile çeken diğer belediye başkanlarına da örnek olsun diyesim geliyor içimden.
Yazlığa giderek çay demleyen, tavla atan, okey oynayan belediye başkanlarını da gördük Kurban Bayramı tatili vesilesiyle…
Bu günleri çok arayacaklar da bakmayın siz onların tatil modunda olduklarına…

Kendilerine sorsanız o kadar çok yoğun çalışıp yoruldular ki tatili de hak ettiler. Ama tatilde dahi çalışanlara göre bir adım gerideler! Sanırım halktan gelen tepkiye göre bunun da farkına varmışlardır.
Cumhur İttifakı’nda Bilal Uludağ ile Fatih Kocaispir Büyükşehir için ciddi anlamda çalışıyor. Hüseyin Sözlü ise ekibini yeniden ayağa kaldırıp yeni hamleler başlatabilmek adına o da ciddi bir oluşum içinde. Belirli merkezlerde planlama yaptığını görüyoruz. Seçimlere 2,5 yıl var ama Adana özelinde Büyükşehir özleminden kaynaklı erken start alan bir yarışın olması da benim değerlendirmeme göre şehre heyecan getiriyor. Güç kazandırıyor.
Başkaca adaylar çıkar mı? Çıkar vallahi…
Şansları olur mu?
Zaman gösterecek…
Biz şimdiden kolları sıvayan üç kişilik Cumhur İttifakı aday adaylarına başarılar dileyelim. Kolay gelsin efendim.