Özcan ALADAĞ


YALVARAN SİYASETÇİYİ İLK KEZ GÖRDÜM

Yıllardır siyasetin içinde bulundum.


Yıllardır siyasetin içinde bulundum. Aktif olarak siyaset de yaptım. Aday olup bir yerlere gelebilmek için yalvaran siyasetçiye ilk kez rastladım. Bu hayal kırıklığını bana yaşatan siyasetçinin de ‘ülkücü’ bir zihniyete sahip olması beni iki kez hayal kırıklığına uğrattı.

Musavvat Dervişoğlu’ndan bahsediyorum. Toplumun her kesiminde ‘Meral Akşener’in emanetçisi olarak yorumlanan siyasetçi olan ancak benim ‘Genel başkan iken takınacağı tavırla emanetçi olup olmayacağı ancak belli olur’ diyerek tanımladığım Musavvat Bey, İYİ Parti’nin olağanüstü kurultayında adeta yalvardı!

Adeta demek belki az kalır. Kürsüye çıkan Dervişoğlu, delegeye hitaben ‘Sizlere yalvarıyorum. Beni genel başkan yapında Recep Tayyip Erdoğan’a mücadele edeyim’ sözleriyle yıllarca biriktirdiği ‘ülkücü kimliğini’ biranda yerle bir etti!

Yalvarmak ne demek bir siyasetçi için biliyor musunuz? ‘Beni bir yerlere getirin’ diyerek çırpınmak…

Musavvat Beye bu ifadeler hiç yakışmadı…

Musavvat Beyin yalvarışını görerek etrafında kenetlenenlere de yakışmadı bu davranış!

Bundan sonra Musavvat Beyin etrafında yer alarak partisine sahip çıkacak isimlere de yakışmayacak bu duruş diyelim ve noktayı koyalım…

Xx

ADANA, BANGLADEŞ’İ GEÇTİ SAYIN VALİM

Kentin şehir merkezinde araçların trafik kazası yapmasına neden olan elektrikli bisiklet ve motosikletler yüzünden Adana resmen ‘Bangladeş’i geçti’ diyorum Sayın Valim.

Göreviniz gereğince belirli bölgelerde eskort eşliğinde trafikte seyir ettiğiniz için sanırım Adana’nın Bangladeş’i geçmesinden haberdar olmayabilirsiniz. Sabahın erken saatlerinde başlayan elektrikli bisiklet ve motosikletlerin trafik açısından denetiminin yapılmadığını maalesef diyorum görerek yaşıyoruz.

Trafikte seyir etmeleri sırasında yerine getirmekle görevli oldukları sorumlulukların hiç birisini yerine getirmeyen bu sürücülerin denetiminin yapılması noktasında Sayın Adana Valimizin bu kentin trafikten sorumlu yetkililerine sanırım vermesi gereken bir talimatı vardır diye düşünüyorum.

Bir gün mobesa kameralarından şehir içindeki elektrikli bisiklet ve motosikletlerin trafiği nasıl kullandıklarını oturup bir yetkili izlese bizlere hak verecektir.

Bu şehrin bu anlamda denetiminin yapılmadığına şahsım adına kanaat getirerek ve yaşananları da görerek Sayın Adana Valime son kertiğe gelen şikâyetlerimiz yüzünden konuyu arz edeyim istedim.

Ümit ederim ki bu anlamda olumlu gelişmelerin yaşanmasına vesile olabilirim. Sayın Valimize de göstereceği hassasiyet için şimdiden teşekkür etmek isterim.

Adana, Bangladeş olmasın…