Özcan ALADAĞ


YASAL OLABİLİR AMA ETİK DEĞİL SAYIN KOCAİSPİR!

Yüreğir Belediye Başkanı Sayın Fatih Kocaispir, Atatürk’e hakaret içerikli sosyal medya paylaşımları gündeme gelen Basın Yayın Müdürü Osman Nuri Ünsal’ı Kültür Müdürü olarak göreve başlattı. Hayırlı ve uğurlu olsun…


Yüreğir Belediye Başkanı Sayın Fatih Kocaispir, Atatürk’e hakaret içerikli sosyal medya paylaşımları gündeme gelen Basın Yayın Müdürü Osman Nuri Ünsal’ı Kültür Müdürü olarak göreve başlattı.
Hayırlı ve uğurlu olsun…
Yazımın başında bu göreve başlatma olayını ‘Yasal olabilir ama etik değil’ diyerek yorumlamak istiyorum. Etik olmayan tarafı da kendimce izah etmeye çalışacağım.
11 Ağustos 2021 tarihinde Osman Nuri Ünsal hakkında bir basın açıklaması yapan Başkan Fatih Kocaispir, ‘disiplin soruşturması başlattım’ demişti. Ve açıklamasına şu cümleyi eklemişti. “Hukuk ilkelerine bağlılığımızın gereği olarak, soruşturma; mevcut yasalar çerçevesince sürdürülüp nihayetlenecek ve hukuki sonucun gereği yapılacaktır.”
Anlaşılan o ki hukuki süreç tamamlanmış ve Osman Nuri Ünsal ‘aklanmış’ olup, Sayın Kocaispir’de gereğini yapmış! Buraya kadar gelişmeler belediyenin ve Sayın Kocaispir’in yönetim anlayışını içeriyor. Bundan sonraki kısım ise etik değerlere yönelik beklentileri içeriyor. Dilerseniz bu konuya bir de kendi penceremden bakayım istiyorum.
Atatürk’e hareket içerikli sosyal medya paylaşımında bulunan Osman Nuri Ünsal’ın bu paylaşımlarının belediyeye başlamadan önce yazdıkları diyerek konuya yaklaşmak insanları üzer Sayın Kocaispir. Belediyeye başlayınca Ünsal’ın Atatürk ile ilgili düşünceleri değişmiş midir? Hiç sanmam…
Kaldı ki Osman Nuri Ünsal’ın soruşturması devam ederken belediye ile irtibatının kesilmediğini de biliyoruz. Nereden biliyoruz? Sayın Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un yaptığı açıklamalardan. Demem odur ki Sayın Kocaispir, Osman Nuri Ünsal’dan vazgeçemedi, koruyup kollama ihtiyacı duydu.
Yapılan idari soruşturmanın da kanımca ‘yasak savma’ adına yapılan bir soruşturma olduğunu düşünüyorum.
Oldu olacak ‘basından sorumlu müdür’ de yaparsanız apoletlerini artırmış olursunuz Sayın Osman Nuri Ünsal Beyin…Kocaispir, eğer konuya ‘ekipçilik’ olarak bakıyor ise sosyal medya hesaplarındaki anlayışını ortaya koyan bir ismin kendisine ekip adına artılarının ne olacağını oturup kendisinin hesaplaması gerekiyor!
Kanımca bu arkadaşın korunup kollanmasında Başkan Yardımcısı olan Orhan Tosun’un etkili olduğunu düşünüyorum. Hoş, Yüreğir Belediyesi’nde eş başkanlık görevi görüntüsü var ki bu eş başkan da bana göre Orhan Tosun Bey. Yanıldığımı da hiç sanmıyorum. Karar verip Osman Nuri Ünsal’ı bu kadar koruyup kolluyor iseler vardır elbette bir bildikleri…
Gelelim olayın siyasi yanına…
Sayın Fatih Kocaispir, Yüreğir’de bin oyun altında bir fark ile seçim kazandı. Bu seçimde kendisine ‘yerli aday’ diyerek parti ayrımı yapılmaksızın değişik siyasi partilerden insanlar da oy verdiler. Yani Atatürk’ü seven, Atatürkçü, Milliyetçi ne kadar insan var ise CHP’nin adayının HDP’ye olan yakın duruşundan dolayı Fatih Beye oy verdiler. Ben biliyorum ki, CHP’nin içinde üst düzey yetkililer olmak üzere kendi partilerinin adaylarına değil, Fatih Kocaispir’e oy vererek seçimi kazanmasını sağladılar.
Şimdi bu Kocaispir’e oy verenler Osman Nuri Ünsal’ın Atatürk’e hakaret ifadelerinin aklanmasını nasıl kabul edeceklerini merak ediyorum!
Sayın Kocaispir, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip olmak istiyor. Gönlünden bunu geçiriyor. Eğer koşullar uygun olursa aday olur… Koşullar uygun olmaz ise Yüreğir Belediye Başkanlığı’na ikinci kez talip olur. Görünen durum bir adet bundan ibaret.
Hal böyle iken, Yüreğirli seçmenden ve Adana genelindeki seçmenden oy talep ederken bu saygısızlık içerikli ifadelerle gündeme gelen kişinin korunup kollanması kendisinin önüne getirilir. Zarar verecek noktada üzerinde spekülasyonlar yapılır.
Sayın Kocaispir’inAK Parti içinde de rahat olduğunu düşünmüyorum. Teşkilatlar bazında da sıkıntı yaşıyor. Belediye birimi içinde de ciddi sıkıntısı var. Kocaispir’i yanlış yönlendirmeye yönelik bir gayretin gün yüzüne çıktığını bir gazeteci olarak buradan görüyorum, hissediyorum.
Çeşitli ortamlarda Sayın Kocaispir’e dilim döndüğünce bazı tespitlerimi aktarmak istedim. Ortaya koymaya çalıştığım tespitlerden sonra Sayın Kocaispir’in ‘belirli aralıklarla bir araya gelelim’ yaklaşımını da Yüreğir’de kendisine oy veren bir seçmen, bir dost, bir arkadaş olarak doğru bulup her daim ‘olur’ yaklaşımı ile karşılık verdim.
Lakin görüyorum ki, Sayın Kocaispir’e bir tek Orhan Tosun Bey yetiyor gibi. Yüreğir Belediyesi’nin hemen arkasındaki TOKİ’lerde oturuyorum. Belediyeden yaprak kalksa görüyor, duyuyorum. Başka siyasi partili olup Kocaispir’e oy verenlerin kümelendiği ortamlarda sohbetlerde yer alıyorum. Duyduklarım, gördüklerim ile bazen ‘benim tanıdığım Kocaispir böyle davranmaz’ dediğim zamanlar çok oluyor. Buna da üzülüyorum. Kendisine oy verirken şahsım adına Atatürk’e dil uzatma cüretinde bulunanların mükafatlandırılmasına da gönlüm razı olacak diye bir düşünceyle sandığa gitmedim.
Dost acı söylermiş… Bunu daha önce de dile getirdim. Bir kez daha dile getiriyorum. Sayın Kocaispir irtifa kaybediyor. 2 yıl içinde biriktirdiğini son bir yıldır tüketmeye başladı.
En nihayetinde kendisi bilir…
Bundan sonrada uyarıda bulunmanın akıl karı olmadığını düşünerek Sayın Kocaispir’e çıktığı yolda başarılar diliyorum.