HÜSEYİN ERCİYES


YENİ BİR ŞEYLER SÖYLEME ZAMANI

Yeni bir şeyler söyleme zamanı geldi. Zaman su gibi akıp gidiyor. Daha dün, Nihat Atlı "Kalbimi Kalaylattım" sözleriyle miting alanlarında efor sarf ediyordu.


Yeni bir şeyler söyleme zamanı geldi. Zaman su gibi akıp gidiyor. Daha dün, Nihat Atlı "Kalbimi Kalaylattım" sözleriyle miting alanlarında efor sarf ediyordu. Ama bugün, Nihat Atlı yok. Yazıma en büyük hakikat olan ölüm gerçeği ile başlamak istedim. Ne kadar hızlı geçti! Dün hedef tahtasına Musa Öztürk'ü oturtup siyasetin geleceğine yönelik yorumlar yapıyorduk. Bu ve bunun gibi gelişmelerin üzerinden tam 5 yıl geçti. Bugün, Kazım Özgan'ı hedef tahtasına koyarak siyasete yön verilmeye çalışılıyor.

Günümüzde konuşulan Cumhur İttifakı'nın adayı kim olacak sorusundan daha çok, Kozan Cumhur İttifakı'nın hangi koluna verilecek sorusu gündemin 1. maddesi. MHP ve AK Parti'den çıkan aday adayları isimleriyle gündemin ikinci sırasında yer almaya devam ediyorlar. Kimin aday olması gerektiği sorusuna henüz bir cevap bulabilmiş değiliz. Kaderimiz adeta hangi partiye verileceğine bağlanmış durumda.

Bugün hangi aday adayı şehrimiz için daha iyi olabilir? Hangi aday adayının çantasında hangi projeler var? Bu ve benzeri soruları sormak istiyoruz. Ama maalesef, aday adaylarını inceleme fırsatımız çok sınırlı.

Aday adaylarının çantalarını karıştırmadan, adaylarla yüzleşmek zorunda kalıyoruz. Bu durum ne yazık ki dünde ve önceki günde de böyleydi. İrdelenmeyen aday adayları, belediye meclis üyeliklerinin birinci sıralarını kapmış durumdalar.

Bu kişinin birinci sıraya konulmasının gerekçesi ne olabilir? Sorusuna karşılık, belediye başkan aday adayı oldu. Şimdi aday adayı oldu da ne oldu? Hangi projeyi, hangi donanımı ortaya koydu? Sosyal medya paylaşımlarından başka ne yaptılar?

Lütfen, mevcut koltukları korumak adına girilen bu küçük oyunlar, bağlı bulunduğunuz partinizin her kademesinde emek vermiş insanların haklarını yemesin. Sokak ismi değişikliği teklifiniz dışında yaptığınız işlerde yeterli bir etki göremiyoruz.

Hak ettiğiniz oturum ücretlerinin dışında amaçladığınız kaç projenizi ortaya koydunuz? Gerçekten çok merak ediyorum. Bir dosya ile belediye meclisine girerek, Adana için bu projeyi hayata geçirelim dediniz mi? Yoksa sadece kişisel menfaatleriniz mi ön planda?

Bu hareketlerinizi hiç samimi bulmuyorum. Her ay aynı araç ile Adana’yı su yolu yapan meclis üyelerimiz, 5 yılda Kozan için verebildikleri ortak bir dilekçeye dahi sahip değiller, maalesef. Samimi olan kim varsa, çıksın ve "Ben aday gösterilmezsem meclis üyeliği listelerinde yer almayacağım" desin, onun samimiyetini ve memleket sevdasını görelim.

 

Şimdi, yeni bir şeyler söyleme zamanı. Saygılarımla...