HÜSEYİN ERCİYES


Yetkili Kim? ( Büyükşehir Belediyesi)

2019 yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Zeydan Karalar’ın CHP merkezli hizmet anlayışına şahitlik yapıyoruz.


Bu başlığı biraz açalım dilerseniz.

Yıllar boyunca CHP içerisinde aktif siyaset yapmış olan Zeydan Karalar’ın CHP’li belediyeler ile CHP’li olamayan belediyeler arasındaki açık ara hizmet farkından söz ediyorum.

Hal böyle olunca hizmette aç kalan bizim gibi ilçeler seslerini yükseltmeye başladı. Ses yükselmelerine Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimizin de kulak vermesi ile birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi hizmetleri Zeydan Karalar’ın gözünde dezavantajlı ilçelere olan bakış açısının da hafiften değişmesi ile birlikte, hizmet alınmaya başlandı.

Bu alınan hizmetler halkın gözünde ve gönlünde hemen yer buldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kozan’ımızı hafiften de olsa görmeye başlamışken, tam yapılan hizmetleri kamuoyu ile paylaşmaya sıra gelmişken, tanıtım reklamı kocaman bir sıfır. Yapmak, üretmek önemli değil önemli olan ürettiğini pazarlamak. Lüks araçlar ile kolun dışarıda, gömleğin üst iki düğmesi açık tur atmak, Zeydan Karalar’a veya Büyükşehir'e kazandıracağı hiçbir şey yok. Kısaca büyükşehrin ayvazı yok.

Ayvaz ile birlikte ortada gezen yetkisiz yetkililerin ne işe yarayıp ne işe yaramadıklarını doğrusu çok merak ediyoruz. Sahiden Adana büyükşehir ve Aksi’nin Kozan amiri, müdürü kısaca yetkilisi kim?

Önüne gelen Adana Büyükşehir Belediyesi Kozan yetkilisi;

Akşam yattığımız sözde yetkili ile sabah kalkamıyoruz.

Zeydan Karalar acaba bu işlerden haberdar mı?

Sorusunu sormadan edemiyorum. Yetki sahibi yetkilinin çıkıp kamuoyunu aydınlatması önem arz ediyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kozan yetkilisi kimdir?

Aski Kozan yetkilisi kimdir?

Lütfen bu soruma yetkisi olan bir yetkilinin çıkıp açıklamasını istiyorum.

Bu sorunun cevabını tüm kamuoyu, yerel dinamikler ve idarecilerde doğrusu merak ediyor. Yetkili olan büyükşehir araçları ile fing atanlar mı yoksa koltukta oturanlar mı?

Elbette bu işlerin buraya gelmesindeki en büyük etken koltukta oturanların davulu kendi omzuna, topacı başkasının eline verirseniz olacağı budur. Toplumdan uzak, basın ile ilişkileri yok. Bu tip bürokratların ağızları ile tuttukları kuş maalesef görünmez. İyi adam olmadan iyi idareci olmayı hedeflerinizin 1. sırasına oturtun. Sonuç olarak Adana Büyükşehir Belediyesi ürettiğini pazarlayamıyor. Tanıtım kocaman bir sıfırdan ibaret. Yetki karmaşası yaşanıyor. Kim? Nedir? Ne iş yapar? Sorumluluk sahası nedir? Hangi yetkilere sahiplerdir? Açıklansın. Personel gelene, gidene düğme iliklemeden iş yapamaz hale geldi. Bilesiniz.