Özcan ALADAĞ


YOL ARKADAŞLARIMIZ DİYEREK POLİTİKA YAPIYORLAR

Dün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandı. Eksik olmasınlar, özellikle yerel yöneticiler ve politikacılar bu günü unutmayarak ellerinden gelen imkânlar ile kutlamaya çalıştılar.


Dün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandı. Eksik olmasınlar, özellikle yerel yöneticiler ve politikacılar bu günü unutmayarak ellerinden gelen imkânlar ile kutlamaya çalıştılar.

Nazik davranışları için teşekkür ediyorum.

Özellikle yerel politikacılar biz gazeteciler için ‘yol arkadaşlarımız’ diyerek söze başlayarak bizlerden övgü ile söz etmeyi tercih ederler. Bu yol arkadaşlığı, siyasetçi ile gazeteci ilişkisi çerçevesinde gelişen bir arkadaşlıktır.

Basını her daim dikkate aldıklarından dem vuran siyasetçiler, yönettikleri birimle ilgili bir haber yapıldığında, yorumda bulunulduğunda, hatta soran ve sorgulayan bir gazetecilik yapıldığında önce susmayı tercih ederler. Arkasından ise sizi görmezlikten, duymazlıktan gelirler.

Adana’daki özellikle yerel politika yapan parti örgütlerinin ve belediyelerinin yöneticilerinden bahsediyorum bu davranışı sergileyenleri izah etmeye çalışken…

Yani yol arkadaşlarına da ‘Politika’ yaparlar.

Bunu garipsiyor muyum?

Asla garipsemiyorum.

İki gün önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar beyden bir ricada bulunup kentin iki hastanesinin arşivinin yandığına dikkat çekip belediyeye bağlı itfaiye teşkilatının yangınla ilgili tuttuğu raporu kamuoyu ile paylaşmasını istemiştim.

Bu iki hastanenin arşivinin yanması veya yakılmasıyla ilgili kamuoyunda oluşan kuşkuları gidermenin şehrin yöneticilerinin asli görevi olduğunu düşünüyorum.

Büyükşehir Belediyesinin itfaiye müdürlüğünün yangın raporunun kamuoyu ile paylaşmasının sizce ne sakıncası var Sayın Karalar?

Yoksa siz kuşkulu yangınların kent insanlarında oluşturduğu olumsuzluktan hiç etkilenmiyor musunuz?

Yazımın başlığında ‘yol arkadaşlarına politika yapıyorlar’ diye ifadeye yer verirken tam da bunu kastettim. Yani yerel yöneticilerin gördüklerini görmezlikten, duyduklarını duymazlıktan gelmelerine işaret etmiştim.

Sayın Zeydan Karalar Beyin şahsından yangın raporlarını kamuoyu ile paylaşmasını bir kez daha buradan rica ediyorum.

Eğer bu raporların içeriğinden kamuoyuna açıklayıcı bilgiler aktarılmaz ise yerel seçimler öncesinde insanların kafasında değişik senaryoların oluşacağını belirtmekte yarar görüyorum.

Bu senaryolar da herkese zarar verir!

Benden hatılatması…