HÜSEYİN ERCİYES


Yumruklar Kozan’da Konuştu

Bu başlığı okuyan bir çok kişi, “Acaba Kozan’da yine ne oldu?


Bu başlığı okuyan bir çok kişi, “Acaba Kozan’da yine ne oldu?

Kim kime yumruk salladı?” sorusunu beyinlerinden geçirmişlerdir.

Telaş etmeyin. Bu sefer ki, gayet güzel bir haberin, makalenin konu başlığı.

Türkiye Boks Federasyonu merhum milli boksör ve antrenör Oral Arslan Genç, Erkekler ve kadınlar Türkiye Ferdi Boks Turnuvası’nı ilçemiz Kozan’da düzenledi.

1 hafta süren organizyasyonda farklı kilolarda yaklaşık 700 sporcu ile 200 antrenör ringte mücadele ettiler.

İlçemize gelen sporcuların ve boks severlerin ilçe ekonomisine kazandırdığı ekonomik katkı küçümsenmeyecek kadar yüksek idi.

İlçemizde yeme-içme üzerine faaliyet sürdüren işletmeler 1 hafta boyunca bereketli bir hafta geçirdiler.

Gerçekleştirilen turnuva ilçemize tanıtım alanında da büyük katkı sağladı.

Sürekli olarak olumsuz hadiseler veya haberler ile gündeme gelen ilçemiz bu tip organisyasyonlar sayesinde güzel ve hoş haberlere konu olmuştur. Son zamanlarda ilçeden ulusal medyaya yansıyan haberlerdeki değişimi fark etmemiz gerektiğine inanıyorum. Hünerli kadınlarımız adliye haberlerininin önüne geçti.

Bu tip gelişmeler yönünü tarih turizmine çevirmiş Kozan için müthiş bir reklam yoludur.

Gerçekleşen turnuvada ilçenin bir ağızdan tek yumruk olduğu zaman neleri başarabildiğininde en açık örneğini ortaya koymuştur.

İlçenin Kaymakamı, Belediye Başkanı, Sağlık Müdürü, Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Kredi Yurtlar Müdürlüğü vs. uyum içerisinde müthiş bir organizyasyon gerçekleştirdiler. Hepsini ayrı ayrı teprik ederken, kaymakam ile belediye başkanına gösterdikleri güzel iş birliği için ayrı bir teşekkür etmek isterim.

Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın tüm sporculara ve antrenörlere dağıttığı sabahları çorba, simit ve portakal ikramı ince ve güzel bir jest oldu.

1 hafta süre ile ilçeyi gezen ilçenin esnafından yeme içme başta olmak üzere alış veriş yapan ilçe ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı sağlayan turnuvanın Kozan’da yapılmasına vesile olan milli boksör Fatih Öztürk’ü de unutmamak gerekir.

Küçük düşünmekten, ben,sen, sizden, bizden demememiz gerektiğini sürekli olarak yazmamızın nedenini yapılan güzel işlerin sonrasında bıraktığı hoş sedada görebilmenin mutluluğunu ve hazzını yaşamak ayrı bir güzellik.

Bu ve bu tip organizyasyonların ilçeye getirilmesi kadar, ilçenin yerel dinamikleri ve esnaflarında gelen misafirlere güzel ev sahipliği yapmamız gerektiği gerçeğininin altını cizmek isterim. 1 bardak şalgam suyunu 7.5 TL’ye, 10 kilo portakal fiayatına portakal suyu satmak diğer esnafların hakkına girerek en güzel yeri kapmanında doğru olmadığını birilerinin çıkıp söylemesi lazım.

 

ADD nerede, ne yapıyor?

Atatürcü Düşünce Derneği son zamanlarda adeta yok.

Bundan 2 yıl öncesine kadar dönemin başkanı Avukat Zihni Çubukçu ADD’nin Kozan’da olduğunu hissettirebiliyordu.

Lakin son 2 yıldır, ADD Kozan Şubesinin faaliyette olup olmadığından haberdar değilim. Malumunuz, geçtiğimiz günlerde Samsun’da Atatürk büstüne yapılan çirkin saldırının ardından Türkiye ayağa kalkmıştı.

Olayın üzerinden birkaç gün sonra Kozan ADD temsilcilerininde bir tepki açıklaması yaptıklarını sosyal medyadan gördüm.

Sosyal medya paylaşımının ardından ADD Kozan Şubesi yaşıyormuş. Maşallah…

Açıklamanın içeriğine baktığımda yapılan açıklamanın kopyala-yapıştır sistemi ile alel acele alt yapısız yapıldığı aşıkar idi. Eskiden Derya Deniz tüm basın mensuplarını ADD’nin programlarına davet ederdi. Bu programı düzenleyen kişi veya kişiler bizleri davet etmemesinin altında yatan gerçek nedir? ADD başkanı kim? 2  yıldır nerede? ADD şube binası nerede?  Çok uzatmadan bu sorulara cevap aradığımı belirtmek isterim.