Özcan ALADAĞ


YURT DIŞINA KAÇTILAR SAYIN VALİM!

Önceki gün ANKA Ajansı’nın haberleştirdiği ve televizyon ekranlarında yayınlanan bir haberi görüce konuyu okuyucularımla paylaşmak istedim.


Önceki gün ANKA Ajansı’nın haberleştirdiği ve televizyon ekranlarında yayınlanan bir haberi görüce konuyu okuyucularımla paylaşmak istedim.

Çorum Valisi bir basın toplantısı düzenliyor. Basın toplantısında gazeteci meslektaşlarımız okul basarak müdüre zincirle saldıran yabancı uyrukluların yakalanıp yakalanmadıklarını ve akıbetini soruyorlar.

Vali Bey, basın toplantısı sırasında yanında yer alan il emniyet müdürüne dönüp ‘Evet, ne oldu?’ diye soruyor.

İl emniyet müdürü ise ‘Şahıslar kaçak yolla yurt dışına çıktı Sayın Valim’ diye yanıt veriyor.

Vali ise gazetecilere emniyet müdürünün bu yanıtından sonra “Bir daha bu ülkeye giremezler” açıklamasında bulunuyor.

Memleketin geldiği hali görüyor musunuz?

Bu ülkeye sığınıyorsunuz ve bir şekilde bu ülkede yaşıyorsunuz. Yaşadığınız yabancı ülkenin okula elinizdeki zincirle rahatlıkla girip okul müdürünü darp ediyorsunuz. Sonra da kaçak yollarla elinizi ve kolunuzu sallayarak yurt dışına gidiyorsunuz!

Bu olayın neresini eleştirmek isterseniz elinizde kalır!..

Bu hadiseyi basit bir asayiş olayı gibi görenleriniz olabilir. Ne var bunda? Diye içinizden geçirenleriniz olabilir. Ben kendi adıma olayın hiç de basit bir olay olmadığını düşünenlerdenim.

Yabancı bir memlekette suç işliyorsunuz. Sonrasında ise yine yasal olmayan yollarla elinizi kolunuzu sallayarak ülkeden kaçıyorsunuz.

Tek tesellim nedir biliyor musunuz?

İyi ki bu olay Adana’da vuku bulmadı!

                                                     

HAVAALANINA OTOBÜS SEFERLERİ YORUMLARI

Dün bu köşede Şakirpaşa Havaalanının kapatılıp Çukurova Havaalanın hizmete girmesiyle yolcuların ulaşım sıkıntısı çektiğinden bahisle Büyükşehir Belediyesinin otobüs seferlerini hizmete sunmasının gerekliğini ihtiva eden bir yazıyı kaleme aldım.

Bu yazıdan sonra gelen tepkileri dikkatle incelediğimde Adanalı vatandaşların Şakirpaşa’nın kapatılmasına olan tepkilerinin hala devam ettiğini ve dinmediğini görmüş oldum.

Adana ile Mersin’in halkının arasını bu kadar germeye gerek var mıydı? Bence hiç ama hiç yoktu…

Gelen yorumlardan çıkardığım sonuç, “Havaalanına sahip olan Mersin’in belediyesi düşünsün bu sorunu nasıl çözeriz diye’ bir yaklaşımı gördüğümü belirterek ‘Adana’ya  yazık ettiler’ diyerek nokta koyalım.