Özcan ALADAĞ


ZEYDAN BEY 'BU KONUDA HAKLI'

Adana-Kozan Yolu yaklaşık 10 yıldır bitirilemedi. Adana-Karataş Yolu 20 yıldır, Kozan-Mansurlu Yolu ise 30 yıldır tamamlanamayan yollarımız…


ZEYDAN BEY 'BU KONUDA HAKLI'

Özcan Aladağ

Adana-Kozan Yolu yaklaşık 10 yıldır bitirilemedi. Adana-Karataş Yolu 20 yıldır, Kozan-Mansurlu Yolu ise 30 yıldır tamamlanamayan yollarımız…
Üzülseniz de, tepki gösterip sorup sorgulasanız da elinizden bir şey gelmiyor. Koca otobanları yapan, hava alanlarını yapan iktidar maalesef diyorum bu yolları yapamadı, yapmadı!
Bu rahatsızlık Adanalıları derinden üzüyor. Her siyasiye ‘ne olacak bu yolun hali?’ diye soruyor Adanalı hemşerilerimiz. Aldıkları yanıt ise ‘İnşallah…’ ile başlayan cümleler oluyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan Kozan’ın ana caddelerindeki asfaltların 4 aylık sürede yapılmayarak insanların mağdur edildiğine dair bir köşe yazısı kaleme aldığımda Sayın Karalar beni telefonla arayarak “Buraları hemen asfaltlayacağız. Bugüne kadar asfaltlamadık. Gerekçelerimiz şunlardı” diyerek bilgi verdi.
İşte bu konuşmamız sırasında Kozan-Adana, Kozan-Mansurlu, Karataş-Adana yollarının da yıllarca bitirilemediği konusunu gündeme getiren Sayın Zeydan Karalar, “Eğer o yollar benim belediyemin sorumluluğunda olsaydı beni topa tutarlardı. Siyasi iktidar benimle bir değil. Koca bir bütçeye sahip. Demek ki gecikme oluyor” derken aynı zamanda bu yolların yapımının gecikmesini de eleştirmişti.
Zeydan Bey haksız mı? Bence haklı…
Bu yolların yıllardır yapılmamasını iktidar partisi olan Ak Parti’nin Adana Milletvekilleri de izah edemez durumdalar…
1983 yılında Kozan-Mansurlu Yolu üzerine sıkıntıları dile getiren haberi kaleme aldığım günü hatırlayarak önceki gün arşivimi karıştırdım. O gün söz verilmişti bitirileceğine dair. Bugün gelinen nokta ortada…
Yerel yöneticilerin yakasına yapışıp ‘bitir şu yolu’ diyebiliyoruz. Hükümetin yakasına bırakın bizim yapışmamızı, milletvekilleri dahi yapışamıyor ki! Hesap sorulamıyor ki…
Soru önergesi hazırlıyorsunuz. Veriyorsunuz meclis başkanlığına. Eğer bakan bey yanıt verme ihtiyacı duyarsa aylar sonrasında yanıt veriyor. Duymaz ise yanıt dahi alamıyorsunuz. Böyle de bir Türkiye’de yaşıyoruz.
Bu arada Kozan’ın merkezindeki bu yolları asfaltlayarak hizmete sunan Zeydan Karalar Beye teşekkür etmeyi de ihmal etmeyelim.
AK Parti iktidarının bakanlarına, etkili ve yetkililerine buradan seslenmiş olalım. Şu yukarıda bahsetmiş olduğumuz Kozan-Adana, Kozan-Mansurlu, Adana-Karataş Yollarını biran önce bitirin. Artık vatandaş dayanamaz noktaya geldi. Bunu da hatırlatmış olalım.
Yerel siyasetçilere de daha çok hizmet etmeleri adına harekete geçmelerini, yerel seçimlere 2 yıl gibi kısa bir zaman kalması nedeniyle vites yükseltmeleri gerektiğini belirterek kolaylıklar dileyelim.